Vi söker enhetschef till prylsorteringen i Göteborg

Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som står på socialistisk grund. Vi arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.
Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 80 miljoner kronor. För att finansiera större projekt söker vi medel från Sida/Forum Syd, EU och andra bidragsgivare. Vi har sju butiker i Göteborg, Halmstad, Borås och Malmö och har cirka 170 anställda.

Ansvarsområde
Det övergripande ansvarsområdet är att löpande utveckla enhetens effektivitet. Huvuduppgiften är att optimera sortimentets innehåll och flöde, tillsammans med gruppen nå uppsatta mål samt ansvara för den dagliga driften av enheten. Befattningen har personal-, ekonomi-, resultat- och budgetansvar.

Arbetsuppgifter
– Att på både strategisk och operativ nivå utveckla och upprätthålla processer och arbetssätt som skapar ett effektivt och säljbart sortiment
– Ansvar för att rutiner och styrande dokument är implementerade och följs i verksamheten
– Budget och kostnadsansvar samt uppföljning och analyser för ansvarsområdet
– Personalansvar för gruppens medarbetare inklusive delegerat ansvar för arbetsmiljö
– Ordniarie sorteringsarbete

Profil
– Ledarskapserfarenhet
– Förmåga och intresse att uppnå mål, budget och resultat
– Erfarenhet av arbete med sorterings- och/eller annat produktionsarbete samt ett genuint intresse av prylar
– Ansvarstagande och uthållig
– Trygg, lyhörd och tydlig
– Positiv, drivande och kommunikativ

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med visshet om att din arbetsinsats blir till solidaritet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledningsvis provanställning om 6 månader. Tjänsten är på 40 tim/vecka och omfattas av gällande kollektivavtal med Unionen. Tillträde enligt överenskommelse.
Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 10 januari 2016.

Ansökan skickas till: eva-lena.akesson@emmausbjorka.se
Ange referens: Enhetschef Prylar Gbg
Frågor om tjänsten besvaras av: Elisabeth Ahlström, Logistikchef, tfn 0733-690931
Facklig kontaktperson: Jenny Holmlund Unionen, telefon: 031-233089
Välkommen med din ansökan!
Jul_emmausbjörkå1