Vi springer för frihet!

Promoe (Mårten Edh från Looptroop) springer Sahara Marathon med aktivister från Emmaus Björkå i år!
–  Jag gör det här för att sprida ordet, till de som lyssnar på mig, att folket från Västsahara har kämpat för rätten till sitt land länge nog nu.

Mårten är inbjuden av tre medlemmar i Emmaus Björkå: Emmy Karnerud, Ylva Zetterlund och Iki Gonzalez Magnusson. De har även fått med Kenneth Gysing från Runner’s World till loppet i år! Vi ser alltså fram emot fantastiska rapporter från detta järngäng. Resan genomförs i samarbete med Emmaus Stockholm, Gävle biståndsgrupp och Praktisk solidaritet.

Emmaus Björkå stöder det västsahariska folkets kamp för frihet på många sätt. Ett sätt är att skapa opinion i Sverige genom att delta i Sahara marathon, ett lopp som går mellan de västsahariska flyktinglägren i Algeriet i solidaritet med det västsahariska folket. Västsaharierna har valt en fredlig, icke-våldsstrategi i sin kamp för frihet. Tålamodet börjar dock tryta, särskilt bland de unga västsaharierna som är födda och uppväxta i flyktinglägren. Därför är det viktigt att vi i Nord visar vårt stöd för deras kamp, visar att vi ser dem och att deras kamp är vår! Ett sätt är att Springa för frihet.
Följ resan här.


Ylva ZetterlundIki Gonzales MagnussonEmmy Karnerud