På väg!

tryckpistolSå! Äntligen är väskan stängd. Om 9,5 timmar lyfter planet.

Sista dagen före avfärd började hos Idrottsnaprapaten. Rickard behandlade mig på ett smärtsamt sätt under foten med den här tryckpistolen. När han var klar konstaterade han att jag är springklar. Skönt det!

Efter det bar det av till Icebugs kontor. Skulle hämta ett par skor till Iki. Det blev långt fler än ETT par skor. Jag fick med mig ett gäng skor till lägren. En väldigt bra gåva till det västsahariska folket. Skor är något som verkligen saknas! Många går barfota.

Efter jobbet åkte jag direkt och köpte proteinbars för en del av de insamlade pengarna. Proteinbristen är enorm. Brist av protein leder till bland annat till att musklerna bryts ner, blodbrist, försämrat immunförsvar, minskad ämnesomsättning, minskad fruktsamhet, tillväxten kan avstanna hos barn och för tidigt åldrande. Dvs väldigt allvarligt.

Det är ironiskt att det är proteinbrist bland västsaharier. De har världens fiskerikaste vatten. Men Marocko säljer deras fiskerirättigheter till bland annat EU. Och svenska båtar åker ner och fiskar. Lite som om vi skulle sälja ut Norges olja till EU…
Tillbaka till packningen. Min väska är alltså full av mediciner, barn- och ungdomsböcker på spanska, telefoner, en dator, massa Icebugs skor, proteinbars, ballonger, godis och leksaker. Och så lite kläder och en tandborste.
Och jag är full av förväntan. Alltså shit; nu åker vi: yiiiha!
Emmy
icebug2icebug4