Vi stödjer Ship to Gaza med 70 000 kr

Öppna Gaza – Palestinas hamn! Efter nio år av blockad och flera fullskaliga militära överfall är förödelsen i Gaza enorm och livet mycket hårt. Friheten, framtiden och själva hoppet är satta i blockad. Människor i Gaza måste få leva, resa, handla och exportera. 

Emmaus Björkå ställer sig därför bakom Ship to Gazas kampanj ”kvinnobåt till Gaza” där två båtar med kvinnlig besättning seglar för att återupprätta internationell rätt och mänskliga rättigheter i Östra Medelhavet. Vi stödjer kampanjen med 70 000 kr och hoppas att vårt bidrag bidrar till att uppmärksamma kampanjen och situationen i Gaza.

Ship to Gazas politiska krav är desamma som tidigare, blockaden måste omedelbart och villkorslöst hävas. Denna gång sätts ett särskilt fokus på kvinnors situation och kvinnors del av den politiska kampen.

Emmaus Björkå arbetar sedan många år för ett fritt Palestina. Vi stödjer både politiska och humanitära projekt på Västbanken och i palestinska flyktingläger i Libanon. Läs mer om vårt arbete här och om Ship to Gaza här.

womens boat