Kolla, det här är gamla kläder!

20170209_124434

Idag fick vi ett första prov på ett plastmaterial gjort av återvunna textilier som varit i för dåligt skick för att kunna användas till något annat. Sedan i höstas ingår vi tillsammans med en rad andra aktörer i ett forskningsprojekt i Mölndal, initierat av den till hälften statliga forskningskoncernen Swerea. Syftet är att utveckla metoder och teknik för att återvinna och skapa nya material av gammal textil. Självklart är det viktigaste fortfarande att se till att varje ägodel används så länge som möjligt, men när kläder väl är utslitna gäller såklart att det finns kunskap i samhället för att ta vara på materialen. Hursomhelst gör dessa små brickor i hårdplast oss väldigt glada!

Forskningsprojektet är alltså relativt nytt, men här finns lite mer information från Swerea.