Projektansvarig Moçambique, 25%

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor och har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. Vi söker en projektansvarig för vårt partnersamarbete i Moçambique. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta.

Om dig
För att lyckas i rollen behöver du ha god initiativförmåga samt förmåga till både samarbete och självständigt arbete. Vi tror att du är strukturerad och kommunikativ. För att trivas med arbetet är det viktigt att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer:
– Erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete och handläggning av biståndsadministration
– Erfarenhet av att genomföra och redovisa externt finansierade projekt
– Erfarenhet av administrativa och ekonomiska uppgifter
– Goda kunskaper i portugisiska och engelska
– God kännedom och intresse för globala utvecklings- och rättvisefrågor
– Erfarenhet av att arbeta med Logical Framework Approach (LFA) och Result Based Management (RBM) är meriterande

Dina arbetsuppgifter
Som projektansvarig ansvarar du för föreningens samarbete med vår partnerorganisation i Moçambique. Vi arbetar tillsammans med ett rättighetsprojekt för personer med funktionsnedsättningar. I arbetet ingår kontinuerlig kontakt med partnerorganisationen, att utveckla projektet, samt att förbereda partnerorganisationen inför projektets avslut. Som projektansvarig ansvarar du också för uppföljningar, rapporteringar och utvärdering av projektet. Vidare bidrar du med information till vårt kommunikationsarbete mot medlemmar och medarbetare samt är delaktig i vårt externa opinionsarbete. Uppföljningsresor till partnerorganisationen i Moçambique förekommer.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en projektanställning på 2 år. Den är förlagd till 25 % med placering i Göteborg. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Unionen.

Ansökan
Anskökan skickas till: kristin.ivarsson@emmausbjorka.se
Ange referens: Ansökan projektansvarig Moçambique

Vi ser fram emot din ansökan senast 4 december 2017.

Intervjuer sker löpande. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till angiven e-post. Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av Kristin Ivarsson, Föreningschef internationellt arbete och opinion, kristin.ivarsson@emmausbjorka.se, 031-233208
Facklig kontaktperson: Francisca Morales Letelier, francisca.morales-letelier@emmausbjorka.se

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 80 miljoner kronor. Vi har fem egna butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi har cirka 200 anställda.