Vikarierande prylsorterare i Göteborg

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor och har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. Vi söker en sorterarare till vårt lager i Göteborg. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta.

Om dig
– Erfarenhet av att arbeta mot uppsatta produktionsmål inom industri/produktion
– Vana och förmåga att arbeta fysiskt
– God samarbetsförmåga samt förmåga att ta egna initiativ
– Förmåga att arbeta noggrant och strukturerat utan att göra avkall på arbetstempo
– Kunskap om mode och trender
– Meriterande är erfarenhet och intresse av second hand-försäljning

Dina arbetsuppgifter
Som sorterare/prismärkare har du ett meningsfullt arbete där resurser från återanvändning skapar förutsättningar för internationellt solidaritetsarbete. Du ingår i en arbetsgrupp som arbetar med att syna, bedöma och prismärka prylar för att försörja våra butiker. Vi sorterar ca 4 ton varor om dagen. Arbetet sker i en industriell arbetsmiljö i Emmaus Björkås lagerlokaler i Göteborg.
-Sortera ut insamlade prylar till försäljning
– Prismärka olika varukategorier
– Handleda personer som utför praktik eller arbetsträning hos oss

Anställningsvillkor
Tjänsten är ett vikariat på 40 timmar/vecka till och med mars 2018. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal med Handels. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Anskökan skickas till rekrytering.sortering@emmausbjorka.se
Ange referens: Sorterare Göteborg.

Vi ser fram emot din ansökan senast 30 november 2017.

Intervjuer sker löpande. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till angiven e-post. Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Emelie Sjölander 0739-224670
Facklig kontaktperson: Henrik Markstedt, Handelsanställdas förbund 031-51 67 22

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 80 miljoner kronor. Vi har fem egna butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi har cirka 200 anställda.