Handla julklapparna på second hand

presentkort-v1-161130Köp inte nytt i år, handla dina julklappar second hand istället! Det finns en massa fördelar med det. Många har tänkte på en del av dem, men har du verkligen tänkt på alla? Här kommer en liten lista på hur bra det egentligen är att handla i våra second hand-butiker:

Resurssnålt!
Ingen nyproduktion betyder att du inte bidrar till förbrukning av naturresurser.

Klimatsmart!
Inga transporter tvärs över jorden, insamling och försäljning sker lokalt. Och eftersom inget produceras nytt blir energiförbrukningen också liten i jämförelse.

Schyssta villkor!
Alla inblandade, från insamling till försäljning, har anställningskontrakt, kollektivavtal och friskvårdsbidrag.

Kvalitet!
Allt som säljs i våra butiker har gått igenom vår sortering där professionella personer arbetar med att granska och prissätta alla varor. Eftersom allt som passerar är unikt kan graden av slitage variera, men våra butiker är kända för att vara välsorterade och hålla hög kvalitet genom hela sortimentet.

Snyggt!
Glöm att det skulle gå att hitta en vanlig kläd- eller inredningsbutik med så många olika produkter som vi har. Det säger sig självt, vi får ju hela tiden in ett tvärsnitt av vad hela befolkningen skänker.

Solidariskt!
Eftersom vi är en ideell förening med 90-konto finns garantier för att överskottet blir till bistånd. Just nu arbetar vi med fokus på ockupation och flyktingar i Västsahara/Algeriet, Palestina/Libanon samt i Sverige. Våra projekt handlar om alltifrån rättighetsarbete, t ex kvinnors och ungas organisering, till vård och psykosocial miljö.

Inkluderande!
Vi har idag samarbeten med ett tjugotal kommuner, där personer som står långt från arbetsmarknaden och/eller lever med normbrytande funktionsvariationer. Utifrån sina egna förutsättningar erbjuds människor sysselsättning och kan på så vis själva bidra och arbeta för solidaritet och miljönytta.

Bra present!
Självklart har vi även presentkort, där du helt och hållet själv väljer beloppet. Finns också att få i supersnygga presentförpackningar sydda av återbrukat tyg!

Kan det bli bättre julklappstips än så? Adress och öppettider till alla Emmaus Björkå-butiker hittar du här.