3 Stolen Cameras på Göteborg Film Festival

3_Stolen_Cameras_3_300dpi

Videoaktivistgruppen Equipe Medias medlemmar kämpar för att kunna behålla sina kameror. De dokumenterar det marockanska kungadömets övergrepp i Afrikas sista koloni. Inga journalister släpps in i det ockuperade landet Västsahara och de bilder som når omvärlden är det material som Equipe Media lyckas filma i smyg genom att gömma sig bakom personer eller filma från tak. De filmar fredliga manifestationer som attackeras av militärer och polis, vittnesmål och skador som västsaharier utsätts för i vardagen. Detta är en berättelse om att bryta absolut censur med unika bilder från ett område där marockanska staten lyckats att implementera en total media blockad så när som på den verksamhet som Equipe Media utgör.

Filmen är gjord av Equipe Media i samarbete med svenska filmkollektivet RåFILM, med finansiering från Emmaus Björkå.

VISNINGAR
-> Söndag 28 januari, 18:00, Haga 1
-> Måndag 29 januari, 14:00, Haga 1
-> Fredag 02 februari, 19.00, Akademi Valand, visning + samtal (se nedan)
-> Söndag 04 februari, 14:00, Haga 2
Denna film ingår i filmpasset Nations and Nationalisms

Läs mer här: https://program.goteborgfilmfestival.se/events/3-stolen-cameras

Samtal om ”3 Stolen Cameras”
Rörliga bilder som vapen i kampen för att belysa förtryck. Hur har RåFILM och Equipe Media jobbat och förhållit sig till sin roll i processen bakom 3 Stolen Cameras?

Fredag 02 februari, 19.00, Akademi Valand. Visning av filmen med efterföljande samtal. Filmen är på arabiska med engelska undertexter och samtalet hålls på engelska.

Inga journalister släpps in i det ockuperade landet Västsahara och de bilder som når omvärlden är det material som videogruppen Equipe Media lyckas filma i smyg genom att gömma sig bakom personer eller filma från tak. De filmar fredliga manifestationer som attackeras av militärer och polis, vittnesmål och skador som västsaharier utsätts för i vardagen. Detta är ett samtal om att bryta absolut censur från ett område där marockanska staten lyckats att implementera en nästan total media blockad. Samtalet utgår från filmen 3 Stolen Cameras som gjorts av videogrupperna Equipe Media och RåFILM.