Open Shuhada Street i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm

Visste du att Shuhada Street, huvudgatan i Hebron, har varit nästan helt stängd för palestinier sedan 1994, då den USA-födde israeliske bosättaren Baruch Goldstein sköt ihjäl 29 palestinier och skadade mer än 100 andra under en gudstjänst i Ibrahimi-moskén? Efter massakern och de protester som följde stängde ockupationsmakten hundratals palestinska butiker längs huvudgatan, svetsade igen éntredörrar och tvingade familjer att klättra över tak eller använda bakdörrar för att kunna ta sig in i sina hem. Den en gång blomstrande gamla stan i Hebron har förvandlats till en spökstad.

Hebron är den enda staden på den ockuperade Västbanken som har illegala bosättningar mitt inne i centrum. Israeliska bosättare av det mest extrema och våldsbenägna slaget har tagit över stadskärnan och även stora områden i utkanten av staden.

I kampanjen Open Shuhada Street som Emmaus Björkå står bakom tillsammans med flera andra organisationer, kommer ett antal seminarier att hållas de närmaste veckorna i Malmö, Lund, Göteborg och Stockholm. Missa inte om du har chansen att gå på något att dessa!

Malmö 27 februari: https://goo.gl/8SaUj7
Lund 28 februari: https://goo.gl/hkHKAm
Göteborg 3 mars: https://goo.gl/1CBDBy
Göteborg 5 mars: https://goo.gl/AHR3pQ
Stockholm 7 mars: https://goo.gl/BhTV7Y