Enhetschef till prylsorteringen i Göteborg

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor och har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. Vi söker en enhetschef till vår prylsortering. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta.

Om dig
Du har erfarenhet av ledande befattning, gärna inom produktion och/eller ideell organisation. Du behöver ha kunskap och intresse av att löpande utveckla enhetens effektivitet. Meriterade om du har ett stort intresse för second hand.
Profil:
– Ledarskapserfarenhet
– Förmåga och intresse att uppnå mål, budget och resultat
– Erfarenhet av arbete med sortering och/eller annat produktionsarbete samt ett genuint intresse av prylar
– Ansvarstagande och uthållig
– Trygg, lyhörd och tydlig
– Positiv, drivande och kommunikativ

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du självständigt för det övergripande arbetet att leda, fördela och följa upp arbetet på enheten. Din huvuduppgift är att optimera sortimentets innehåll och flöde, tillsammans med gruppen nå uppsatta mål samt ansvara för den dagliga driften av enheten. Befattningen har personal-, ekonomi-, resultat- och budgetansvar. Till ditt stöd har du en driftschef och en organisation med enhetschefskollegor som träffas regelbundet.
– Att på både strategisk och operativ nivå utveckla och upprätthålla processer och arbetssätt som skapar ett effektivt och säljbart sortiment
– Ansvar för att rutiner och styrande dokument är implementerade och följs i verksamheten
– Budget och kostnadsansvar samt uppföljning och analyser för ansvarsområdet
– Personalansvar för gruppens medarbetare inklusive delegerat ansvar för arbetsmiljö
– Ordinarie sorteringsarbete
Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med visshet om att din arbetsinsats blir till solidaritet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är på 40 tim/vecka. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal med Unionen. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på vår sorteringsanläggning på Ångpannegatan 6 i Göteborg.

Ansökan
Ansökan skickar till rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: Enhetschef prylar Göteborg
Vi ser fram emot din ansökan senast den 23 mars 2018

Intervjuer sker löpande. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av Sara Lindgren, driftschef: sara.lindgren@emmausbjorka.se, 031-23 32 01
Facklig kontaktperson, Francisca Morales Letelier: 0733-80 22 73

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 90 miljoner kronor. Vi har fem butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi är cirka 200 anställda.