Ledigt jobb: Sommarvikarie lager och chaufför Göteborg

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. Vi söker chaufför till vår lager och logistikenhet på Ångpannegatan, Göteborg. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta.

Om dig
Vi söker nu en erfaren lagerarbetare till vårt lager i Göteborg. Arbetet består av orderhantering, terminalarbete, hantering av ankommande och avgående gods. Som lagerarbetare har du ett meningsfullt arbete där resurser från återanvändning skapar förutsättningar till internationellt solidaritetsarbete. Du behöver också ha följande:
– B-körkort och truckkort
– Meriterande är erfarenhet från industriell miljö
– Utrycker dig väl på svenska och gärna ytterligare språk
– Kan arbeta kvällar och helger
– Effektiv, arbetssam och van vid tunga lyft

Dina arbetsuppgifter
Hantering av inkommande och sorterade gåvor. Orderplock mjuka och hårda varor. Godshantering med truck. Ge god service till våra butiker, givare och samarbetspartners. I vissa fall kan arbetet innebära att du arbetar som chaufför med följande arbetsuppgifter:
– Samla in gåvor från insamlingsboxar och återvinningscentraler
– Leverera varor till våra butiker
– Bedöma och grovsortera gåvor
– Övriga arbetsuppgifter inom ramen för logistikavdelningens uppdrag.

Anställningsvillkor
Tjänstgöringsgraden är 40 timmar helgfri vecka, 100% under sommaren med möjlighet till förlängning. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handels. Tjänsten är placerad i vår anläggning på, Ångpannegatan 6, Göteborg Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan skickas till: rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: Lager/Chaufför Ångpannegatan
Vi ser fram emot din ansökan senast 28 maj 2018.
Du blir kallad till intervju och vi kommer ha två fasta datum för detta, 30 maj och 7 juni.
Interjuver sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att lösa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och – portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av Roger Björklund, enhetschef, 031-51 50 77
Facklig kontaktperson: Henrik Markstedt, Handels, 031-23 30 80

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 80 miljoner kronor. Vi har fem butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi är cirka 200 anställda.