Ledigt jobb: Sorteringschef prylar i Göteborg

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor och har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. Vi söker en chef till vår prylsortering i Göteborg. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta.

Om dig
Krav:
– Vi söker dig som har erfarenhet av och gillar produktion.
– För att vara kvalificerad till tjänsten behöver du också kunna visa upp någon typ av dokumenterad ledarerfarenhet som t ex avdelningschef, teamleader, arbetsledare – med eller utan personalansvar.

Önskvärt:
– Extra intressant är sökande med erfarenhet av produktions- och personalplanering.
– Erfarenhet och förmåga att jobba med mätbara mål, budget och resultatuppföljning inom produktion.
– Intresse och hjärta för ideella organisationer.
– Intresse för prylar av alla tänkbara slag!

Dina arbetsuppgifter
Som chef för prylsorteringen ansvarar du självständigt för det övergripande arbetet att leda, fördela och följa upp arbetet på enheten. Din huvuduppgift är att optimera sortimentets innehåll och flöde, tillsammans med gruppen nå uppsatta mål samt ansvara för den dagliga driften. Personalgruppen består idag av ca 10 personer, som sorterar, inspekterar och prismärker ca 4 ton prylar per dag. Vi står inför en ökning av volymer, så vi söker dig som gillar tanken på att vara med och utveckla rutiner och processer i produktionen, både för att öka effektiviteten i produktionen men också i sortimentet.

– Ansvar för att rutiner och styrande dokument är implementerade och följs i verksamheten
– Budget och kostnadsansvar samt uppföljning och analyser för ansvarsområdet
– Personalansvar för gruppens medarbetare inklusive delegerat ansvar för arbetsmiljö
– Löpande delta i det dagliga arbetet i sorteringen
– Vår verksamhet bygger på det arbete som anställd personal utför, men handledning i begränsad utsträckning av personer i arbetsträning förekommer på samtliga enheter

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är på 40 timmar per vecka. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal med Unionen. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på vår sorteringsanläggning på Ångpannegatan 6 i Göteborg.

Ansökan
Ansökan skickas till rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: Sorteringschef prylar Göteborg
Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 maj 2018.

Intervjuer sker löpande. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av Sara Lindgren, driftschef: sara.lindgren@emmausbjorka.se, 031-23 32 01
Facklig kontaktperson, Francisca Morales Letelier: 0733-80 22 73

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 90 miljoner kronor. Vi har fem butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi är cirka 200 anställda.