Ledigt jobb: Logistikchef i Göteborg

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor och har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. Vi söker nu nästa logistikchef som kan utveckla arbetet med logistik, insamling, chaufförer och lager i Göteborg. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta.

Om dig
Krav:
– För att vara kvalificerad till tjänsten behöver du också kunna visa upp någon typ av dokumenterad ledarerfarenhet som t ex avdelningschef, teamleader, arbetsledare – helst med personalansvar.
– Truckkort och B-körkort
– Bekväm med arbete vid dator och att en stor del av kommunikationen med andra enheter sker via epost
– Problemlösare som älskar utveckling

Önskvärt:
– C-körkort
– Erfarenhet och förmåga att jobba med mätbara mål, budget och resultatuppföljning inom produktion
– Intresse och hjärta för ideella organisationer

Dina arbetsuppgifter
Som logistikchef ansvarar du självständigt för det övergripande arbetet att leda, fördela och följa upp arbetet på enheten som består av chaufförer och lagerarbetare. Vi står inför en ökning av volymer, så vi söker dig som gillar tanken på att vara med och utveckla rutiner och processer.
– På både strategisk och operativ nivå utveckla och upprätthålla processer och arbetssätt som skapar ett effektivt flöde för in- och utleverans.
– Ansvar för att rutiner och styrande dokument är implementerade och följs i verksamheten.
– Budget och kostnadsansvar samt uppföljning och analyser för ansvarsområdet.
– Personalansvar för gruppens medarbetare inklusive ansvar för arbetsmiljö.
– Aktivt arbeta i verksamheten tillsammans med enhetens medarbetare vid behov.
– Uppdatera och förfina körscheman för våra fordon.
– Ansvara för att våra fordon underhålls på bästa sätt.
– Sköta det administrativa arbetet med tidsrapportering, fakturaattestering etc.
– Vår verksamhet bygger på det arbete som anställd personal utför, men handledning i begränsad utsträckning av personer i arbetsträning förekommer på samtliga enheter

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är på 40 timmar per vecka. Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal med Unionen. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på vår sorteringsanläggning på Ångpannegatan 6 i Göteborg.

Ansökan
Ansökan skickas till rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: Logistikchef Göteborg
Vi ser fram emot din ansökan senast den 31 maj 2018.

Intervjuer sker löpande. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickade till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av Sara Lindgren, driftschef: sara.lindgren@emmausbjorka.se, 031-23 32 01
Facklig kontaktperson, Francisca Morales Letelier: 0733-80 22 73

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 90 miljoner kronor. Vi har fem butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi är cirka 200 anställda.