Emmaus Björkå fördömer Israels våld och hyllar praktisk solidaritet

Folket i Gaza har fått nog av ockupation, förtryck och blockad. Deras protester möts nu av våld – igen. När den israeliska regimens ockupation hårdnar behöver också omvärldens motstånd intensifieras. Folket i Gaza är inte bortglömda och vi kommer aldrig acceptera våld och kränkningar mot deras mänskliga rättigheter. Emmaus Björkå tar i kraftigaste ordalag avstånd från dödandet av civila demonstranter, journalister och sjukvårdspersonal som Israel utfört under april och maj. Vi vill också uttrycka vårt stöd till Ship to Gaza och den solidaritetshandling som så genialiskt väver samman humanitärt stöd och politisk markering. Praktisk solidaritet helt enkelt.

Den 15 maj seglade Ship to Gaza med tre båtar från Sverige, genom Europas kanaler med målet att bryta blockaden av Gaza. Läs mer och ge ditt stöd här.