Rasistiska torgmöten stör näringen

ut med rasisternaDen 28 augusti håller Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson torgmöte ett hundratal meter från Emmaus Björkås butik på Linnégatan i Göteborg. Föreningen har både anställda och ett stort antal kunder och givare som upplever obehag av rasistisk organisering, och vi befarar att torgmöten med rasistisk agenda kan påverka föreningens verksamhet negativt.

Under förra valåret vandaliserades butikens skyltfönster med gatsten, då det innehöll en rasifierad skyltdocka och budskapet ”Ut med rasisterna”. Även under denna valrörelse har föreningen utsatts för organiserade kampanjer och påhopp, framförallt på internet, från grupper med öppna sd-sympatier.

Föreningen beklagar att polis och förvaltning ger tillstånd till offentliga sammankomster som riskerar att spä på rasistiska trakasserier ytterligare.