Gratis seminarium 11/9: Photojournalism in conflict zones

12226935_1687433554835664_4238274368882345238_n

***English version below***

Pulitzer-prisvinnande AP-fotografen Khalil Hamra möter västsahariska mediaaktivisterna Mohamed Mayara och Mohamedsalem Werad. Hör tre skickliga bildberättare dela med sig av sina erfarenheter av fotojournalistik i konfliktområden.

GRATIS
Tisdag 11 september kl 18:00-20:00
Ellös-rummet, Folkets hus, Olof Palmes plats 3, Göteborg
Lokalen är fullt tillgänglig
Samtalet kommer att hållas på engelska

Khalil Hamra, född och baserad i Gaza, har arbetat för nyhetsbyrån AP i över 15 år och vunnit en rad internationella priser för sin bevakning av bland annat krigen i Syrien och Gaza men också revolutionen i Egypten och pilgrimshögtider i Mecka.

Mohamed Mayara är aktivist i Equipe Media, som med dolda kameror och från gömställen på hustak filmar och dokumenterar diktaturen Marockos övergrepp i det ockuperade Västsahara. Inga internationella journalister tillåts röra sig i området och aktivism leder i många fall till förföljelser, fängslanden och försvinnanden.

Mohamedsalem Werad är född och uppvuxen i de västsahariska flyktinglägren i Algeriet, som stått i 43 år i den ogästvänliga öknen. Tillsammans med sin grupp Saharawi Voice dokumenterar de människornas livsvillkor i lägren, för att med bild och film väcka intresse för omvärlden att agera.

Både Equipe Media och Saharawi Voice är samarbetspartners till Emmaus Björkå, som stödjer gruppernas arbete ekonomiskt genom det västsaharisk-palestinska solidaritetsprogrammet Seeds of Independence.

*********************
Pulitzer Prize winning Associated Press photographer Khalil Hamra meets Saharawi media activists Mohamed Mayara and Mohamedsalem Werad. Listen to three skillful photographic storytellers share some insights from photojournalism in conflict zones.

FREE ENTRANCE
Tuesday 11 September 18:00-20:00
Ellös Room, Folkets hus, Olof Palmes plats 3, Göteborg
The facility is fully available
The seminar will be held in English

Khalil Hamra, born and based in Gaza, has been working for the news agency Associated Press for över 15 years. He has won a number of international awards for his covering of the wars in Syria and Gaza but also the revolution in Egypt and Muslim pilgrimage to Mecca.

Mohamed Mayara is an activist of Equipe Media. With hidden cameras and from roof tops, the group films and documents the violations of the human rights carried out in the occupied Western Sahara by the totalitarian regime of Morocco. No international journalists are allowed to enter the area, and activism regularly leads to persecution, incarceration and disappearances.

Mohamedsalem Werad is born and raised in the Saharawi refugee camps that were built in the inhabitable Algerian desert 43 years ago. Together with his group Saharawi Voice he documents the conditions of life in the camps, to call for international attention and action through images and movies.

Equipe Media and Saharawi Voice are partners of Emmaus Björkå, and receive financial support within Emmaus Björkå’s Saharawi-Palestinian solidarity program Seeds of Independence.

*********************
Cover photo: Khalil Hamra