Frige människorättsaktivisten Mustapha Awad!

free mustapha

Emmaus Björkå ställer sig bakom kravet att israelisk militär måste frige den belgiske människorättsaktivisten och artisten Mustapha Awad!

Mustapha Awad fängslades av israelisk militär i mitten av juli då han skulle besöka Palestina, som hans mor- och farföräldrar föddes i. Awad själv är född i flyktinglägret Ein El Hilweh i södra Libanon, ett av de läger som också finns i fokus för Emmaus Björkås solidaritetsarbete. Det utomrättsliga fängslandet har lett till protester framförallt i Belgien men också från människorättsaktivister i bland annat Israel.

På bilden: Emmaus Björkås styrelseledamot Ingela Daun Larsson, föreningscheferna Sara Lindgren och Kristin Ivarsson, ordförande Mikela Lundahl Hero samt vice ordförande László Sall Vesselényi.