Guldkorn 25 oktober

GudlkornsHeader

Det bästa av det bästa av 300 ton second hand-textil.

Här har vi samlat det bästa av det bästa som finns att få inom second hand höst/vinter 2018.
Av 300 000 kg genomgången second hand-textil finns nu ett urval på 2000 plagg och accessoarer.

Emmaus Björkås professionella sorteringsteam har arbetat sedan våren med utsortering av second hand-plaggen. För varje verkligt guldkorn har 150 kg kläder letats igenom. Kollektionen är en kombination av vintage och nytt. Bland vintagekläderna ligger tyngdpunkten på 70-tal som det finns mycket av i modebilden generellt. Hos de nyare plaggen har fokus legat på exklusiva märken, kvalitet och tidlöshet.

David

– Hållbart mode innebär inte bara textil av hög kvalitet eller miljösmart tillverkning, utan det handlar också om att plagg ska vara modemässiga över tid – att människor ska vilja och kunna använda dem länge, säger David Njie,sortimentansvarig.

liggande07

För den som vill leta efter exempelvis Acne, Whyred, Christian Dior, Kenzo eller Miu Miu och samtidigt shoppa med minimalt klimatavtryck är Guldkorn kampanjen att hålla ögonen på.

– Men de häftigaste plaggen känner vi igen på uppenbart hög kvalitet och unik stil, snarare än på märket. De riktiga guldkornen kanske till och med saknar etikett, avslutar David Njie. 

Guldkorn finns till försäljning med start 25 oktober i Emmaus Björkås butiker på Linnégatan 9 i Göteborg och Södra Förstadsgatan 14 i Malmö.

Pressbilder fria för användning i redaktionella media finns på http://emmausbjorka.se/om-oss/pressbilder/. De är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 4.0 Internationell Licens. Ange ”Foto: Emmaus Björkå” vid användning.