Vi söker handläggare för internationella projekt

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en solidaritetsorganisation med omfattande internationellt program och en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Vi utvidgar vårt arbete och söker förstärkning till vårt team som arbetar med internationella och nationella program och projekt inom solidaritetsområdet.

Om dig
För att lyckas i rollen behöver du ha god initiativförmåga samt förmåga till både samarbete och självständigt arbete. Vi tror att du är strukturerad och kommunikativ. För att trivas med arbetet är det viktigt att du delar vår värdegrund.

Du bör ha:
– Erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, projekthantering och handläggning av biståndsadministration
– Erfarenhet av att arbeta med Logical Framework Approach (LFA) och Result Based Management (RBM)
– Erfarenhet av att söka, genomföra och redovisa externt finansierade projekt
– Erfarenhet av administrativa och ekonomiska uppgifter
– Goda kunskaper i engelska och arabiska eller spanska
– God kännedom om och intresse för globala utvecklings- och rättvisefrågor, antirasism och asylrättsfrågor

Arbetsuppgifter
Som handläggare ansvarar du för föreningens samarbeten med organisationer i Västsahara, Palestina och Sverige. Vårt arbete med Västsahara fokuserar på mediala frågor och ungas kamp mot ockupation. I Palestina jobbar vi både med humanitära och rättighetsbaserade projekt. Samarbetena i Sverige berör asylrätt och antirasism.

I arbetet ingår kontinuerlig kontakt med nuvarande organisationer, att utforska nya samarbeten och ta fram projektansökningar samt att ansvara för avslut av projekt. Handläggarna ansvarar också för uppföljningar, rapporteringar och utvärderingar av projekten. Vidare bidrar handläggaren med information till vårt kommunikationsarbete internt samt är delaktiga i vårt externa opinionsarbete. Uppföljningsresor till samarbetsorganisationer i Sverige och internationellt förekommer.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är förlagd till 75 % med placering i Göteborg. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Unionen.

Ansökan
Ansökan skickas till: rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: Ansökan handläggare
Vi ser fram emot din ansökan senast 20 januari.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av Kristin Ivarsson, föreningschef internationellt arbete och opinion, kristin.ivarsson@emmausbjorka.se, 031-233208.
Facklig kontaktperson: Francisca Morales Leitier, francisca.morales-letier@emmausbjorka.se, 040-971013

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 90 miljoner kronor. Vi har fem butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi är cirka 200 anställda.