Tack för skorna!

23022019-DSC_1829

Emmaus Björkå arbetar med stöd till flera olika verksamheter och projekt i de västsahariska flyktinglägren i Algeriet. Bland annat har vi i många år försett lägren med tusentals par skor varje år, och det är såvitt vi vet den enda organiserade tillförseln av skor till lägren. Där bor ca 160 000 människor och ökenmiljön ställer minst sagt speciella krav på bra skor.

Just nu är vår föreningschef Kristin och handläggare Zeinab på besök för att arbeta och följa upp olika stöd med våra partners på plats. I flyktinglägret Ausserd ansvarar Ra’bab för att skor från Emmaus Björkås givare ska nå de boende i lägret. Hennes jobb är att se till att skorna delas ut enligt plan.

En lastbil har hämtat skorna från materialministeriet, dit de ankom från Sverige, och lämnat av ett antal säckar vid varje område. När skorna levererats ropas detta ut i en stor högtalare som hörs över hela området. Snart kom de familjer som tidigare fått information om att de var utvalda för att få skor den här gången. Just nu är fokus på särskilt utsatta familjer, t ex ensamstående mödrar, äldre eller de familjer där en eller flera personer lever med funktionsnedsättning.

Ra’bab och hennes kollegor har superbra koll på utdelningen, vilka personer som prioriteras och varför.  Skorna uppskattas!

23022019-DSC_1845

23022019-DSC_1834

23022019-DSC_1841

23022019-DSC_1850