Vi söker HR-chef

Emmaus Björkå är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en nästintill unik chans att arbeta i en professionell verksamhet som samtidigt har som enda syfte att göra verklig nytta i världen. Samtidigt som vi är en idéburen förening med 90-konto, driver vi också en kommersiell verksamhet som omsätter över 100 miljoner kronor och som i sin tur möjliggör ett biståndsprogram av mycket hög kvalitet. Sedan 2019 är vi kvalitets- och miljöledningscertifierade enligt ISO9001 och ISO14001.

Nu söker vi en HR-chef som både delar föreningens värdegrund och som kan bidra med professionell kompetens och kämpaglöd. Som HR-chef hos oss tror vi att du har en vilja att ingå i ett sammanhang där bidraget till samhället är det viktiga.

Om dig
Du som söker bör ha erfarenhet och kompetens från roller som innefattar ansvar för personalfrågor och ledarskap, samt adekvat utbildning inom PA-området. Antingen har du idag en tjänst i en annan idéburen organisation eller så har du, likt flera andra i ledningsgruppen, en bakgrund i näringslivet men insett att något skaver med att enbart ha utdelning till aktieägare som högsta syfte med verksamheten. På Emmaus Björkå kan vi erbjuda en möjlighet att tillsammans med drivna kollegor, ta en stark affärsmodell in i nästa steg. Som en ideell, demokratiskt styrd förening har vi ett löneläge som kan ligga under motsvarande tjänst i ett aktiebolag av samma storlek. Är det värt det? Fråga oss som redan gjort det valet, så får du svaret.
– Utbildad genom PA-programmet eller motsvarende
– Erfarenhet inom förhandling, strategiskt HR-arbete, arbetsrätt och arbetsmiljö
– En genuin vilja att arbeta på en arbetsplats som helt drivs utifrån värdegrund

Arbetsuppgifter och ansvarsområde
Huvudansvar för utveckling av personalstrategiska frågor, t ex inom:
– Rekrytering
– Kompetensutveckling
– Arbetsmiljö
– Personalvård
– Personaladministration
– Ta fram och rapportera statistik samt genomföra analyser
– Driva förbättringsprocesser som krävs för att uppnå satta mål och upprätthålla de certifieringar föreningen innehar
– Ansvara för ledningens samarbete med de fackliga organisationerna
– Utveckla och säkerställa att personalfrågor löper på i linje med föreningens långsiktiga strategiska plan
Tjänsten ingår i verksamhetens ledningsgrupp och rapporterar till våra två föreningschefer.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde snarast. Anställning omfattas av kollektivavtal med Unionen och arbetsplaceringen är i Göteborg.

Ansökan
Ansökan skickas till: rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: HR-chef.
Vi ser fram emot din ansökan senast 2019-04-15.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att lösa ansökningar märkta med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av: Kristin Ivarsson, föreningschef, 031-233208, kristin.ivarsson@emmausbjorka.se
Facklig kontaktperson: David Njie, Unionen, 031-233089

Om oss
Emmaus Björkå är en solidaritetsorganisation som arbetar med internationell solidaritet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande. Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. Genom vår second hand-verksamhet möjliggör vi återanvändning av insamlande gåvor och bidrar på så sätt till att hushålla med jordens resurser. Vi erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar. Vår organisation vilar på socialistisk grund och är partipolitiskt och religiöst obunden. Årligen samlar vi in ca 3100 ton textilier och ca 1000 ton prylar och har en omsättning på ca 100 miljoner kronor. Vi har fem butiker i Göteborg, Borås och Malmö och ytterligare 15 drivs i samarbete med kommuner. Vi är cirka 200 anställda.