Försäljningschef med politisk värdegrund

Försäljningschef med politisk värdegrund

Björkåfrihet hette fram tills nyligen Emmaus Björkå, och är en ideell solidaritetsorganisation men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för global rättvisa, inkludering och miljö i över 50 år. Samtidigt som vi är en idéburen förening med 90-konto, driver vi också en kommersiell verksamhet som omsätter över 100 miljoner kronor och som i sin tur möjliggör ett biståndsprogram av mycket hög kvalitet. Sedan 2019 är vi kvalitets- och miljöledningscertifierade enligt ISO9001 och ISO14001. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en nästintill unik chans att arbeta i en professionell verksamhet som samtidigt har som enda syfte att göra verklig nytta i världen.

Nu söker vi en försäljningschef till vår second hand-verksamhet, en som delar föreningens värdegrund och som kan bidra med professionell kompetens och kämpaglöd. För att trivas och kunna leverera i den här rollen behöver du ha både gedigen erfarenhet av ledarskap inom detaljhandeln och förstå att vi inte är som andra handelsorganisationer. Vi är i grunden kritiska till hur detaljhandeln och konsumtionen idag ser ut, och ser det som vårt uppdrag att själva vara det alternativ som vi anser att samhället behöver. I tillägg till det har vi också ett aktivt och ofta uppmärksammat opinions- och påverkansarbete som du på en ledande position behöver vara bekväm med, och där butikerna spelar en viktig roll.

Om dig

Du som söker bör ha erfarenhet och kompetens inom både ledarskap, inklusive personal- och budgetansvar, och detaljhandel. Vi tror att du har en bakgrund inom det vinstdrivande näringslivet men, likt flera andra i ledningsgruppen, insett att något skaver med att enbart ha utdelning till aktieägare som högsta syfte med verksamheten. På Björkåfrihet kan vi erbjuda en möjlighet att tillsammans med drivna kollegor, ta en stark affärsmodell in i nästa fas. Som en ideell, demokratiskt styrd förening har vi ett löneläge som kan ligga under motsvarande tjänst i ett aktiebolag av samma storlek. Är det värt det? Fråga oss som redan gjort det valet, så får du svaret.

– Erfarenhet av budget- och personalansvar

– Erfarenhet av detaljhandel

– Vilja att arbeta i en helt värdegrundsdriven organisation

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som försäljningschef är du huvudansvarig för den del av organisationen som består av just nu fem butiker. Vårt second hand-sortiment är till stora delar mode och heminredning, men vi säljer t ex även böcker, leksaker och sportartiklar. En skillnad mellan oss och detaljhandeln generellt finns i leveransledet – vi får våra varor från våra givare, varpå de passerar genom vår egen sortering och prismärkning, ett system som ger lite annorlunda omständigheter när det kommer till planering och utveckling. Inom second hand-organisationsgrenen har du ett övergripande ansvar för:

– Björkåfrihets relation till sina second hand-kunder

– Försäljningsvolym och -kvalitet

– Budget och prognoser för butikerna

– Arbetsmiljö

– Personalansvar för fem butikschefer och två butikskommunikatörer i Göteborg, Borås och Malmö

– Affärsutveckling av våra framtida retailkoncept

 

Resor i tjänsten kommer att förekomma, framförallt till de orter där våra butiker finns. Du ingår i ledningsgruppen för hela verksamheten, och rapporterar till en av Björkåfrihets två föreningschefer.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde snarast. Anställning omfattas av kollektivavtal med Unionen och arbetsplaceringen är i Göteborg.

Ansökan

Ansökan skickas till: rekrytering@emmausbjorka.se

Ange referens: Försäljningschef.

Vi ser fram emot din ansökan senast 2019-08-05.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att lösa ansökningar märkta med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av: Sandro D’Errico, föreningschef, 0704-184088, sandro.derrico@emmausbjorka.se

Facklig kontaktperson: David Njie, Unionen, 031-233089

Om oss

Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår second hand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Bara i koldioxid motsvarar vårt avtryck en insparning på över 17 500 bilars årliga utsläpp. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 har vi blivit världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.