Butikschef till Linnégatan i Göteborg

Björkåfrihet hette fram tills nyligen Emmaus Björkå, och är en ideell solidaritetsorganisation men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för global rättvisa, inkludering och miljö i över 50 år. Samtidigt som vi är en idéburen förening med 90-konto, driver vi också en kommersiell verksamhet som omsätter över 100 miljoner kronor och som i sin tur möjliggör ett biståndsprogram av mycket hög kvalitet. Sedan 2019 är vi kvalitets- och miljöledningscertifierade enligt ISO9001 och ISO14001. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en nästintill unik chans att arbeta i en professionell verksamhet som samtidigt har som enda syfte att göra verklig nytta i världen.

Nu söker vi en butikschef till en av våra second hand-butiker, på Linnégatan mitt i Göteborg.

OM DIG
Vi tror att du har gedigen kompetens och erfarenhet från detaljhandel och ledarskap, men samtidigt kämpaglöd, medvetenhet och förståelse för att vi inte är som andra detaljhandelsbutiker. Vi är i grunden kritiska till hur detaljhandeln och konsumtionen idag ser ut, och ser det som vårt uppdrag att själva vara det alternativ som vi anser att samhället behöver.

Du skall ha:
– Erfarenhet av budget- och personalansvar
– Erfarenhet av detaljhandel
– Stort driv när det gäller försäljning
– Vilja att arbeta i en helt värdegrundsdriven organisation

ARBETSUPPGIFTER OCH ANSVARSOMRÅDE
Som butikschef ansvarar du självständigt för det övergripande arbetet med att leda, fördela och följa upp arbetet i butik. Din huvuduppgift är att skapa en säljande butik med engagerade, motiverade medarbetare och nöjda kunder. Till ditt stöd har du en försäljningschef och en organisation med enhetschefskolleger som träffas regelbundet.

Arbetsuppgifter:
– Ytterst ansvarig för butikens dagliga drift inklusive gåvomottagning, varubeställning, varupåfyllnad, försäljning och reklamationer
– Planera, prioritera och följa upp budget och kostnader
– Upprätthålla kontakt med leverantörer, hyresvärd och myndigheter
– Skapa nöjda kunder och givare
– Praktiskt underhållsarbete (vaktmästeri) efter försäkringskrav, lagstiftning och butikens behov
– Se till att butiken följer BjörkåSecondhands butikskoncept, övergripande strategi samt rapportering av nyckeltal inom ramen för detta
– Tidredovisning, schemaläggning, frånvarouppföljning för personalen samt planering av egen arbetstid
– Övergripande ansvar att verkställa att gällande lagar, avtal, säkerhetsrutiner och arbetsmiljö följs på enheten

Resor i tjänsten förekommer några gånger per år.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde snarast. Anställning omfattas av kollektivavtal med Unionen och arbetsplaceringen är i Göteborg.

ANSÖKAN
Ansökan skickas till: rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: Butikschef Linné.
Vi ser fram emot din ansökan senast 2019-11-22.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märkta med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

KONTAKT
Frågor om tjänsten besvaras av nuvarande butikschef Nellie Agfjord: 0733-692848
Facklig kontaktperson: David Njie, Unionen, 031-233089

OM OSS
Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår second hand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Bara i koldioxid motsvarar vårt avtryck en insparning på över 17 500 bilars årliga utsläpp. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 har vi blivit världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.