Lager- och logistikchef till Malmö

Vill du leda en spännande verksamhet inom second hand-branschen? Då kanske du är vår nästa lager- och logistikchef. Vi på Björkåfrihet (tidigare Emmaus Björkå) samlar varje år in 4500 ton kläder, prylar, husgeråd och möbler som allmänheten valt att skänka till oss.

Vi är en ideell solidaritetsorganisation som har verkat för global rättvisa, inkludering och miljö i över 50 år. Samtidigt som vi är en idéburen förening med 90-konto, driver vi också en kommersiell verksamhet med cirka 200 anställda som omsätter över 100 miljoner kronor och som i sin tur möjliggör ett biståndsprogram av mycket hög kvalitet. Sedan 2019 är vi kvalitets- och miljöledningscertifierade enligt ISO 9001 och ISO14001.

Vi söker nu nästa lager- och logistikchef som kan utveckla arbetet med logistik, insamling och lager i Malmö. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete bidrar till solidaritet och miljönytta.

OM DIG
Krav:
– Dokumenterad ledarskapserfarenhet, till exempel avdelningschef, teamleader, arbetsledare – helst med personalansvar.
– Problemlösare som vill arbeta med ständig utveckling och förbättring av rutiner och processer
– Strukturerad och kommunikativ
– Datavana
– Truckkort och B-körkort

Önskvärt:
– C-körkort
– Erfarenhet och förmåga att jobba med mätbara mål, budget, resultatuppföljning och nyckeltalsrapportering i en produktionsorganisation
– Intresse och hjärta för ideella organisationer

ARBETSUPPGIFTER OCH ANSVARSOMRÅDE
– Som logistikchef ansvarar du självständigt för det övergripande arbetet att leda, fördela och följa upp arbetet på enheten som består av chaufförer, insamlingspersonal på ÅVC:er och lagerarbetare.
– På både strategisk och operativ nivå utveckla och upprätthålla processer och arbetssätt som skapar ett effektivt flöde för in- och utleverans.
– Ansvar för att rutiner och styrande dokument är implementerade och följs i verksamheten.
– Budget- och kostnadsansvar samt uppföljning och analyser för ansvarsområdet.
– Personalansvar för gruppens medarbetare, inklusive ansvar för arbetsmiljö.
– Planera personalscheman samt rutter för våra insamlingsbilar.
– Ansvara för att våra fordon underhålls på bästa sätt.
– Sköta det administrativa arbetet med tidsrapportering, fakturaattestering etc.
– Vår verksamhet bygger på det arbete som anställd personal utför, men handledning i begränsad utsträckning av personer i arbetsträning förekommer på samtliga enheter.

Resor i tjänsten förekommer några gånger per år.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde snarast. Anställning omfattas av kollektivavtal med Unionen och arbetsplaceringen är i Malmö.

ANSÖKAN
Ansökan skickas till: rekrytering@emmausbjorka.se
Ange referens: lager-/logistikchef Malmö.
Vi ser fram emot din ansökan senast 2020-01-20.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att lösa ansökningar märkta med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

KONTAKT
Frågor om tjänsten besvaras av: Sara Lindgren, driftschef, 031-233201, sara.lindgren@bjorkafrihet.se
Facklig kontaktperson: David Njie, Unionen, 031-233089

OM OSS
Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår second hand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Bara i koldioxid motsvarar vårt avtryck en insparning på över 17 500 bilars årliga utsläpp. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 blev vi världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.