Semestervikarier till lager och insamling i Malmö

Björkåfrihet är en ideell förening och samtidigt en av Sveriges största secondhand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Nu söker vi dig som vill arbeta på vår lager- och insamlingsenhet i Malmö under sommarmånaderna.

OM DIG
Vi söker dig som är effektiv och arbetssam, pålitlig och hjälpsam.

 • B-körkort är ett krav, C-kort och/ eller truckkort är meriterande
 • Erfarenhet av lagerarbete
 • Datorvana
 • Kan arbeta dagtid, kvällar och helger enligt schema
 • Serviceinriktad i mötet med givare som lämnar in gåvor
 • Stor vikt läggs på personlig lämplighet

DINA ARBETSUPPGIFTER
Arbetet består av olika delar plock, packning, lastning, lossning och distribution utifrån schema.

 • Samla in gåvor från insamlingsboxar och återvinningscentraler
 • Lagerarbete såsom plock, packning, lastning och administration
 • Leverera varor till våra butiker
 • Bemanna våra insamlingsplatser på ÅVC:er i Malmö och Lund
 • Bedöma och grovsortera gåvor
 • Vara handledare tillsammans med resten av enheten gentemot personer som arbetstränar
 • Övriga arbetsuppgifter inom ramen för lager- och logistikenhetens uppdrag

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsterna är semestervikariat på 32-40 timmar i veckan (80-100%) med tillträde och upplärning i maj/juni och sedan arbete till och med augusti/september. För rätt person finns eventuellt möjlighet till förlängning. Anställning omfattas av kollektivavtal med Handels och arbetsplaceringen är Stillmansgatan 12 i Malmö.

ANSÖKAN
Ansökan skickas till rekrytering.segevang@bjorkafrihet.se
Ange referens: semestervikarie lager & insamling
Vi ser fram emot din ansökan senast 2020-03-15.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

KONTAKT
Frågor om tjänsten besvaras av driftschef Sara Lindgren, 0703-846458
Facklig kontaktperson: Joakim Sjöström, Handelsanställdas förbund, handels.malmö@bjorkafrihet.se

OM OSS
Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår secondhand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återanvändning, sortering och återvinning av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 blev vi världens första ideella secondhand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.