Sorterare / prismärkare i Göteborg

Björkåfrihet är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Nu söker vi personer till enheten för sortering och prismärkning av mjuka varor i Göteborg.

OM DIG
Som person behöver du ha känsla för god service och trivas med att arbeta i ett högt tempo i en intensiv miljö. Du tycker om att samarbeta och ser till gruppens bästa, samtidigt som du är målmedveten och drivs av att bidra till organisationens mål.

Profil:
– Engagerad och handlingskraftig
– Har erfarenhet att arbeta mot uppsatta produktionsmål inom industri och produktion
– Förmåga att arbeta noggrant, strukturerat och i ett högt arbetstempo
– Kunskap om, och intresse för, begagnatmarknaden och second hand

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som sorterare/prismärkare har du ett arbete där resurser från återanvändning skapar förutsättningar för internationellt solidaritetsarbete. Du ingår i en arbetsgrupp som arbetar med att syna, bedöma och prismärka insamlat material för att försörja våra butiker med varor. Arbetet sker i en industriell arbetsmiljö i Björkåfrihets lokaler i Göteborg.
– Sortera ut insamlade kläder till försäljning
– Prismärka olika varukategorier
– Handleda personer som gör praktik eller arbetsträning hos oss

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Vi söker just nu personer dels till tillsvidareanställning, dels till två vikariat. Det ena vikariatet löper till 31 augusti 2020 och det andra till 31 augusti 2021. Samtliga tjänster är på heltid och startdatum är så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsterna omfattas av kollektivavtal med Handelsanställdas förbund och arbetsort är Göteborg.

ANSÖKAN
Ansökan skickas till rekrytering.sortering@bjorkafrihet.se
Ange referens: sortering/prismärkning
Vi ser fram emot din ansökan senast 2020-03-08.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

KONTAKT
Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Jerry Larusson, 031-23 31 88.
Facklig kontaktperson: Henrik Markstedt, Handelsanställdas förbund, 031-23 31 88.

OM OSS
Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår secondhand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återanvändning, sortering och återvinning av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 blev vi världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.