Extrapersonal till Boråsbutiken

Björkåfrihet är en ideell förening men samtidigt en av Sveriges största second hand-kedjor. Vi har verkat för internationell solidaritet, inkludering och miljö i över 50 år. För dig med rätt kompetens och inställning är detta en ovanlig chans att arbeta i en professionell verksamhet samtidigt som du kan vara förvissad om att ditt arbete blir till solidaritet och miljönytta. Nu söker vi extrapersonal till vår butik i Knalleland i Borås, som vill arbeta som butikssäljare under korttidsvikariat veckodagar och helger, samt under sommarmånaderna juli och augusti.

OM DIG
Som person behöver du ha känsla för god service och trivas med att arbeta i ett högt tempo i en intensiv miljö. Du tycker om att samarbeta och ser till gruppens bästa, samtidigt som du är målmedveten och drivs av att skapa merförsäljning.
Vi söker dig som:
– Är engagerad och handlingskraftig
– Har tidigare erfarenhet av butiksarbete, försäljning och service
– Har kunskap om mode, trender och second hand
– Tar eget ansvar och har datakunskaper
– Uttrycker dig väl på svenska och gärna ytterligare språk
– Kan arbeta kvällar och helger
– Har fyllt 18 år, ett krav pga hantering av kontanter

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som säljare hos oss arbetar du aktivt med försäljning av samtliga våra produkter. Du bidrar till kundens upplevelse genom att ge utmärkt service. Delar av ditt arbete innebär kassaarbete där professionalism och högt tempo är viktigt. Du kommer även arbeta med påfyllning av varor, följa vårt butikskoncept samt hålla ordning i butiken, allt för att skapa en inspirerande butiksmiljö. Kassarapportering och redovisning ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer också fungera som handledare till våra medhjälpare.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tjänsten är som extrapersonal vid arbetstoppar, sjukskrivningar och liknande. Här söker vi dig som kan och vill hoppa in med kort varsel både på vardagar samt kvällar/helger. Tjänsten omfattas av kollektivavtal med Handels och arbetsplaceringen är i Borås.

ANSÖKAN
Ansökan skickas till cecilia.josefsson@bjorkafrihet.se
Ange referens: säljare borås
Sista ansökningsdatum är 2020-03-20.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att läsa ansökningar märka med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

KONTAKT
Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Cecilia Josefsson, 033-12 48 61.
Facklig kontaktperson: Henrik Markstedt, Handelsanställdas förbund, 031-23 30 80.

OM OSS
Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår second hand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Bara i koldioxid motsvarar vårt avtryck en insparning på över 17 500 bilars årliga utsläpp. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Under 2019 blev vi världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.