Laddar Evenemang

Mobilisering och organisering

dec
06
6 december, 2015kl 15:00 - 17:00
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Efter fyra månaders praktik för Emmaus Björkå och den nicaraguanska gräsrotsrörelsen Movimiento Comunal Nicaragüense bjuder vi (Elin och Cornelia) in till diskussionskväll med temat organisering och mobilisering!

Movimiento Comunal Nicaragüense, MCN, är en bred rörelse utan motsvarighet i Sverige. MCN organiserar människor i sina bostadsområden runt om i hela Nicaragua för att förbättra människors levnadsvillkor och för att få fler att utkräva sina rättigheter. MCN arbetar med alla möjliga teman, som exempelvis hälsa, ekonomi, miljö, odlings- och livsmedelsfrågor, genus och ungdomars rättigheter. Genomgående i allt deras arbete är strävan efter social rättvisa.

Vi tror att det finns mycket att lära av Movimiento Comunal Nicaragüense när det kommer till organisering och mobilisering, Vi vill därför dela med oss av våra erfarenheter samtidigt som vi skapar ett tillfälle för det svenska civilsamhället att utbyta erfarenheter och strategier för mobilisering och organisering.

Vi riktar oss till organisationer, nätverk, föreningar och privatpersoner som vill diskutera mobilisering och organisering i Sverige och som är intresserade av nya perspektiv.

Kom till Frilagret den sjätte december!

Details

Date: 6 december, 2015
Time: 15:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Plats Frilagret
Adress: Heurlins plats 1
Göteborg,

+ Google Map